joi, 2 septembrie 2021

Secția specială - Bilanț : 6.465 de dosare și 5 rechizitorii în cei 3 ani de existență

  • În cadrul Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție, în perioada 01.01.2021 - 23.08.2021, au fost înregistrate 1.290 de dosare. 
  • 736 de dosare au fost soluționate prin netrimitere în judecată și 1 dosar a fost soluționat prin trimitere în judecată (rechizitoriu). 
  • La data de 23 august 2021 erau în lucru 6.465 de dosare dintre care 71 mai vechi de 5 ani. (SIIJ a fost înființată în anul 2018).
  • Cei șapte procurori de la SIIJ sunt : Adina Florea, Marin Nicolae, Mihaiela Iorga Moraru ,Sorin Eugen Iasinovschi, Adina Petrescu, Nicolae Adelin Mihăilă si Silviu Vasile Ciocoiu 
  • De la înființare și până în ianuarie 2021 Secţia specială a cheltuit aproximativ 17 milioane de lei.
Cam așa se prezintă lucrurile la 3 ani de la înființarea SIIJ din pixurile P.S.Dragnea / Ciordache / Gargamel. Mișto de tot , asa-i ?   
Între timp, unii dintre actori au fost recompensați ( Gheorghe Stan, fostul șef al Inspecției Judiciare, devenit între timp judecător la Curtea Constituțională, la propunerea PSD. ) , restul sunt bine merci în posturi si papă banul public cu mare poftă, absolut de pomană. 
Iata cum se dovedește încă o dată că la vot românii au înlocuit hotii cu proștii...

PS

Lipsa vointei politice pentru desfiintarea SIIJ , promisa in campanie , este doar unul dintre motivele pentru care coalitia e aproape destramata

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu