vineri, 17 septembrie 2021

Certificatul verde COVID ? Un vis umed al lui Cîțu, doar Parlamentul îl poate aproba

  • „Orice condiționare sau limitare a exercițiului drepturilor sau libertăților fundamentale trebuie să îndeplinească cerintele articolului 53 din Constituție, alineatele 1 și 2, respectiv a standardelor stabilite de CEDO. Ele nu pot fi adoptate prin Hotărâre de Guvern, care este act administrativ al admistrației centrale, și nici prin Ordin de ministru Prima condiție pentru a fi constituțională este ca această limitare/condiționare să fie adoptată prin lege.” 
  •  „Dacă aceste măsuri ar fi adoptate prin lege, din punctul meu de vedere, ar putea să treacă testul nediscriminării, în sensul că nu ar fi discriminatorii dacă se urmărește atingerea unui scop legitim, iar măsura este una adecvată și proporțională cu scopul urmărit. În acest caz există un scop legitim, protectia sănătății publice, prevedinrea răspândirii COVID-19. Măsurile propuse sunt adecvate și necesare și proporționale cu scopul urmărit” - Asztalos Csaba , CNCD

Simplu și destul de clar, cred, chiar și pentru Cîțu.
Totuși cum băiatului nu pare să îi pese foarte tare de legi, Cîțu trăind cu impresia că guvernul își poate schimba componența politică fără votul parlamentului, cred că Iohannis poate fi mândru de habarnistul echipei câștigătoare.
Eu încep să mă întreb ( și să mă amuz ) dacă un  PNL cu Cîțu președinte mai face un scor cu două cifre la viitoarele alegeri.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu