miercuri, 11 noiembrie 2020

Vin alegerile ! Va aduce 6 Decembrie un guvern solid și stabil ?

M-aș mira dacă răspunsul cuiva ar fi unul total pozitiv și încrezător, deoarece eu cred că după 6 Decembrie nu va exista un guvern majoritar stabil fiindcă acum situația stă cam așa : 

 

  • Var A. PSD , scoate un maxim de 30-32 ( acum e binișor pe la 26-27 ). Nici măcar alături de  UDMR și pontănăcimea-taricenistă  ( dacă scot cei 5%  ) nu reusesc 50%. Alți aliați - nu exista.
  • Var B. PNL face un maxim  de 33-35 ( acum se învârte pe la 30-32 ). Totusi nici măcar alături de USR-Plus și PMP ( dar pe acestia bineinteles ca din nou USR-Plus nu ii va dori ca aliati )  nu se va putea alcătui un guvern solid deoarece pluseriștii nu au niciun fel de chef de guvernare și vor pune condiții irealizabile doar ca să o poată refuza.  Nu mai vorbesc că acum in campanie toate tunurile USR ( aceleasi voci de ani de zile, acum din nou in frunte cu vice-primarul doctoras-economist Voiculescu )  sunt puse pe PNL în timp ce ei votează alaturi de PSD.
  • Var C. ( pe care tind sa  o intuiesc ) : guvern  PNL - PMP - UDMR la limita majoritatii sau  minoritar ( daca sogorii lui Hunor nu se baga ) care va sta permanent sub amenintarea  opozitiei. 

 

In orice scenariu, de o majoritate capabila de schimbari spectaculoase  ( 66% ) nu poate fi vorba n legislatura viitoare.

Bref : votați dar cred ca votați degeaba. Eu, de data aceasta, cu siguranta  nu mai servesc, m-am saturat sa ies la vot aiurea...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu