miercuri, 11 noiembrie 2020

Herr Präsident Iohannis, o strategie de vaccinare antigripală de sezon aveți ?



Toate bune, am înțeles că populația trebuia liniștită cumva. Dar sunt șanse minore ca vacinarea anti-covid 19 să înceapă prea curând, nu mai vorbesc cam când s-ar putea încheia,  totuși alta e problema evitată de Herr Präsident .

Ministerul Sănătății a reușit să cumpere, pentru categoriile vulnerabile, cu risc mare de îmbolnăvire, dublul cantității de anul trecut - 3 milioane de doze - care oricum nu prea au ajuns la medicii de familie care dau din umeri la solicitări. Dar situația vaccinurilor de pe piața liberă, care ar trebui să ajungă în farmacii,  e problema la mijlocul lunii noiembrie. Citesc atent știrea și înțeleg că 

  • Mylan va livra 190 de mii de doze de vaccin în farmacii, aceasta fiind singura cantitate rămasă disponibilă, în afara celor 2,4 milioane de doze din contractul cu Ministerul Sănătății. Cele 190.000 de doze doze nu vor ajunge însă în farmacii mai devreme de începutul lunii decembrie 
  • Sanofi s-a limitat să comunice că "România este o țară prioritară pentru Sanofi, iar numărul de doze de vaccin gripal pe care îl distribuim în acest sezon este de 4 ori mai mare decât în sezonul precedent, răspunzând nevoilor estimate de către autorități pentru sistemul public (...) Distribuția vaccinului gripal se realizează în termenele agreate, conform calendarului de livrare stabilit pentru numărul de doze precomandate"
Cu alte cuvinte, șanse infime către zero ca să mai vadă careva vaccinurile pentru sezonul '20-'21 pe raft.  Și atunci cum facem stimabililor, punem batista pe țambal doar fiindcă...vin alegerile ?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu