duminică, 1 noiembrie 2020

Nicușor Dan despre #lockdown în București : cum va "carantina" un cartier, o stradă, două străzi...?!

 „La acest moment, pentru București în ansamblu nu se impune carantinarea. Însă există un sistem informatic pe care Ministerul Sănătății îl implementează și în baza lui vom putea avea distribuția geografică a cazurilor. Atunci, dacă vom constata că pe o stradă, într-un cartier există un focar, această măsură poate fi. Este o posibilitate – un cartier, o stradă, două străzi"

Fara sa caut vreun nod in papura omului si fara sa ii iau in considerare pe "specialistii" Rafila si Tataru care au cam ras de ideea lui Nicusor Dan, o intrebare, doua,  tot s-ar ridica : 

  • - cum procedezi sa bagi in carantina niste strazi, eventual le incercuiesti cu Armata si Jandarmeria ? Fiindca de Politia Locala rad si curcile si cea Nationala are destule alte probleme.
  • - ce te faci daca oamenii din zonele acelea au joburi , cu ei cum procedezi ?Le platesti salariile ?
  • - ce te faci daca prin zonele respective trec mijloace STB sau ai o statie de Metrou ? Le opresti ?

Nu in ultimul rand, ce te faci daca ( dau exemplul propriu ) ai o Piata agroalimentara in zona, loc frecventat de cetateni din intreg orasul care aprovizioneaza cu bunuri de prima necesitate... ? 

Sorry, Nicusor Dan, ideea poate bine intentionata dar nu pare fezabila. 

Nimeni nu isi mai doreste un lockdown total dar cand mai multe capitale ( Londra chiar ieri ) deja l-au anuntat, poate ca ar fi cazul sa ne trezim  si sa lasam experimentele pana nu e prea tarziu ...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu