vineri, 20 noiembrie 2020

Vexler Silviu sau are și poporul ales jăvruțele lui...

Un grup de profesori universitari a trimis o scrisoare actualului președinte al Federației Comunităților Evreiești din România, Aurel Vainer, în care îi cer să analizeze „oportunitatea” candidaturii la președinția FCER a deputatului Silviu Vexler ( foto )

  • Este de notorietate faptul că, în actualul sau mandat, dl Vexler și-a manifestat în mod transparent afinitățile pentru unul dintre partidele parlamentare. Sunt de notorietate discuțiile din spațiul public referitoare la acest aspect al activității reprezentantului FCER în Parlament.
  • Ocuparea funcției de Președinte FCER de o persoană percepută în societatea românească că fiind apropiat  de o anumită parte a eșichierului politic, este de natură a prejudicia FCER și evreii din România, afiliați acesteia (sau chiar neafiliați).
  • După cum se știe, FCER este un organism de reprezentare a intereselor evreilor din România și nu poate juca un rol politic, care pe termen mediu sau lung poate afecta situația organizației și a membrilor ei”
  • Semneaza printre altii : prof. univ. Dr. Michael Shafir (UBB Cluj), prof. univ. Dr. Victor Neumann (Director, Muzeul de Arta, Timișoara), acad. prof. univ. dr. Corneliu Sabetay (Craiova), prof. univ. Dr. Liviu Rotman (SNSPA Bucuresti) sau Marco M KATZ (Vicepresedinte Asociatia Sionista din Romania). 

Deputatul FCER Silviu Vexler a absolvit jurnalismul la Universitatea Hyperion. În 2018, mai mulți membri ai FCER, au protestat public după ce Vexler a votat Codul Penal inițiat de PSD și ALDE

Nu voi insista foarte mult pe subiectul care e doar o problema interna a comunitatii, dar cam asa reuseste altfel  respectabila comunitate sa se faca detestata de o mare , cam mult prea mare masa a populatiei ( oricum ne-educate prea mult )  si e pacat. 

"Cine uita, nu merita", spunea Iorga deci remember anii '30 ai secolului trecut fiindca istoria are marele pacat de a se repeta...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu