duminică, 1 decembrie 2019

Knives Out

Knives Out, crime - policier - comedy - drama, scenariul si regia Rian Johnson, cu Jamie Lee Curtis, Daniel Craig, Don Johnson, Toni Collette, Christopher Plummer, Chris Evans, Michael Shannon, Ana de Armas, LaKeith Stanfield, Jaeden Martell, Katherine Langford. În weekendul în care, în mod aproape firesc aș spune, toată lumea este doar cu The Irishman în gură sau pe bloguri, asta chiar dacă unii nici măcar nu au avut răbdarea să vadă cele 3 ore și jumătate, a avut premiera și Knives Out, un policier clasic cu un scenariu a la Agatha Christie, desigur băgat în seama doar de critică.
Bătrânul și bogatul romancier Harlan Thrombey ( Christopher Plummer ) își invită marea si ciudata familie la conacul său la aniversarea celor 85 de ani. În dimineața următoare, însă, menajera lui Harlan, Fran ( Edi Patterson ), îl găsește mort, așezat la biroul său dar cu gâtul tăiat. Se bănuie o sinucidere dar...cine se sinucide tăindu-și gâtul ?! Poliția, împreună cu detectivul privat Benoit Blanc ( Daniel Craig ) sunt chemați să investigheze. De-a lungul unei serii de interviuri cu membrii familiei, sunt dezvăluite multe secrete, posibile motive pentru crima. Richard ( Don Johnson ), ginerele lui Harlan, a fost descoperit că a înșelat-o pe soția sa Linda ( Jamie Lee Curtis ), fiica lui Harlan, acesta amenințând să-l expună. Joni ( Toni Colette ), nora lui Harlan, soția fiului său decedat Neil, a fost expusă de Harlan după ce a furat 400.000 $ de la el, aducând cecuri duplicate destinate fiicei sale, Meg ( Katherine Langford ) , într-un cont bancar privat. Walt ( Michael Shannon ) , fiul cel mai tânăr al lui Harlan, a fost concediat de la compania de editare a tatălui său în timpul petrecerii de naștere. Ransom ( Chris Evans ) fiul lui Linda și al lui Richard, a descoperit că fusese exclus din testament...si gata, de ajuns cu spoilerele 😉
Bref : o delicioasă reîntoarcere la genul all-star-whodunit, un thriller suculent, o comedie spumoasă, deliciu de la început până la sfârșit.
130 minute excelente 👌👋👍 vizionabile aici 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu