marți, 10 decembrie 2019

Bordelul din politica românească : o scurtă istorie despre alegerile locale într-un tur sau două pentru împrospătarea memoriei candidatului ( în ) Plus Voiculescu Vlad și a lui Cioloș

"Să pui data alegerilor locale, probabil cea mai importantă dată pentru alegerile din România dintre cele pe care le avem în faţă, în ziua de Rusalii nu e deloc un lucru înţelept. Ştim că mulţi oameni folosesc această oportunitate pentru a face ceea ce în restul anului poate nu pot să o facă. Nu e cea mai fericită dată. " - Voiculescu Vlad, la finalul şedinţei Birourilor naţionale reunite ale Alianţei USR-Plus.
Bine, nu e pentru prima data si probabil nici ultima cand citind declaratii venind dinspre USR-Plus te umfla rasul. Ieri, alaturi de alt ciudatel numit Ionuț Moștean ( never heard of ), baietii il somau, atentie la termen, pe Orban sa modifice legea alegerilor printr-o OUG revenind la doua tururi. Evident, cum nu exista o majoritate in Parlament si cum PSD + UDMR tin mortis la un singur tur, rezultatul ar fi lesne previzibil : motiune de cenzura, adio guvern, iarasi haos, iarasi nesiguranta, iarasi leul in picaj, etc. Dar USR-plus nu are greturi pe aceste teme, scandal sa fie, asta cred ei ca le aduce voturi.
Dar pour la bonne bouche, hai sa facem putina istorie fiindca se pare ca Ciolos si Voiculescu au un deficit major de memorie.
Prevederea potrivit căreia primarii se vor alege într-un singur tur, a fost introdusă la alegerile locale din 2012, modificare legislativă  inițiată de PDL, partid controlat de Băsescu ( dispărut după fuziunea prin absorbție cu PNL din 2014 ). La vremea respectivă, PSD-istii, deși s-au numărat printre inițiatorii legii, au combătut proiectul în Parlament și au votat împotriva adoptării acestuia.
In dezbateri, argumentele au fost , acum mare atentie
  • PDL – se fac economii la bugetele locale, intenția de vot se reflectă în primul tur
  • PNL – legea va însemna încă un pas de îndepărtare de la democraţie
  • PSD – alegerea primarului într-un singur tur se va face cu o pătrime sau poate şi mai puţin din cetăţenii cu drept de vot
Bref : PDL & UDMR, cu ajutorul deputaților minorităților, s-au impus și au adoptat legea cu 174 de voturi ”pentru” și 110 voturi ”împotrivă”.
Dar dupa aceea, PSD a realizat ca de fapt chestiunea ii avantajeaza net schimbandu-si total viziunea si cand PNL i-a cerut premierului tehnocrat, Dacian Cioloș ( acum in USR-Plus, da, cetatene Voiculescu Vlad ex-ministru al Sanatatii in guvernul Ciolos, te recunosti in foto ? 😉 ) o ordonanță de urgență pentru două tururi la primari, la presiunile PSD și UNPR, acesta nu și-a asumat-o.
Iata cum, dupa numai 2 ani aceiasi baieti care nu si-au asumat OUG, o cer altora...Acta est fabula.
Ce vreau să zic de fapt : fariseismul , minciuna și interesele personale dictează politicile în țara asta amărâta. Din păcate toate se sparg în capul prostimii fiindcă politicienii trăiesc de la foarte bine în sus.
Sau poate nu o fi bine la Bruxelles pe 8000 euro , cetățene în Plus, Dacien Julien Cioloș ?...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu