joi, 19 decembrie 2019

Camera Reprezentanților a votat pentru inculparea preşedintelui Donald Trump în vederea demiterii

"Azi noapte articolul de inculpare a presedintelui Donald Trump pentru abuz de putere a fost aprobat cu 230 de voturi pentru, din partea democraților şi 197 împotrivă, din partea republicanilor."
Ce au realizat Democratii cu chestia asta ? Absolut nimic in afara unui teatru de maxim prost gust. De ce ?
Decizia finală se află în mâinile Senatului, cealaltă jumătate a Congresului SUA, care va analiza problema în timpul unui proces in ianuarie 2020. Numai ca, spre deosebire de Camera Reprezentanților, unde votul cu majoritate simplă a fost suficient pentru a trece la acțiune, două treimi dintre senatori vor trebui să voteze pentru înlăturarea lui Trump pentru ca acest lucru să se întâmple. Asta înseamnă că 67 dintre cei 100 de senatori trebuie să sprijine mișcarea. Având în vedere că sunt doar 47 de democrați sau independenți, 20 de republicani ar trebui să sprijine demiterea, ceea ce pare foarte puțin probabil.
Dar va fi un moment de teatru politic epic si Trump va folosi momentul la maxim dorindu-si probabil un proces cat mai lung. De ce ? Fiindca, le place Democratilor sau nu, de partea Administratiei Trump stau cifrele economiei USA si acesta e singurul aspect care conteaza la electorat .
De altfel, prima reactie a presedintelui Trump a venit instantaneu în cursul unui miting de campanie din oraşul Battle Creek.
„În timp ce creăm locuri de muncă şi ne batem pentru Michigan, stânga radicală din Congres este roasă de invidie, ură şi furie, şi vedeţi ce se întâmplă (...) Democraţii încearcă să anuleze votul a zeci de milioane de americani

Acestea fiind zise, cred că al doilea mandat pentru Donald Trump va sosi in noiembrie 2020 fără absolut nicio problemă...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu