duminică, 28 februarie 2021

"Un pas greșit dupa altul" - cum a alunecat Republica Cehă spre dezastrul Covid

Cu o  rată a infecțiilor de șase ori mai mare decât cea din SUA,  Cehia a ajuns la dezastrul actual după o serie de pași mici dar foarte greșiți ai Guvernului.

 

Premierul Babiš a susținut că restricțiile sunt costisitoare și nepopulare, dar a declarat că decizia sa nu a fost motivată de alegeri. Când a fost apăsat de problema măștilor în Parlament, Babiš a acuzat opoziția de politicianism, spunând că „alegerile regionale au fost cel mai rău lucru care i s-ar putea întâmpla pentru Covid-19”. Opoziția a fost dornică să valorifice și acest lucru, criticând măsurile, numind măștile de față „ botnite ” și întrebându-se de ce ar trebui să fie purtate atunci când numărul cazurilor este încă scăzut. Reticența guvernului de a acționa a însemnat că epidemia a scăpat de sub control.

O mare parte a publicului ceh încă nu înțelege cât de rea este situația și ceea ce este cu adevărat îngrozitor este că unii oameni par să fi acceptat faptul că vad cum 100, 150 de oameni mor inutil în fiecare zi și nu li se pare ceva alarmant, ci ca pe ceva natural și inevitabil, când de fapt este o tragedie completă
Sună cunoscut ? Restul aflați pe larg de la CNN

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu