marți, 2 februarie 2021

La despărțirea definitivă de Herr Iohannis : de pe pârtiile de ski, se mai zăresc supușii constant "exterminați" de miniștrii Sănătății ?

 De ieri începând, relația cu Iohannis & guvernele lui nu mai e una de business, a devenit personală și voi explica cum

Mai întâi, pe fast forward despre treaba cu pârtiile de ski : nu fac parte din categoria care a înfierat cu mânie proletară ieșirea ( complet neispirata de altfel ) din weekend. Dacă are tabieturi care nu suferă modificări, printre care și weekendurile de la Sibiu, să fie sănătos, Președintele nu are în fișa postului să empatizeze cu prostimea la parastase și pomeni. 

Dar același Președinte ar avea în fișa postului să nu mintă explicând că negrul e alb și viceversa. Ori de câteva luni bune cam asta face și abia acum trec la problema serioasă.

Ieri maică-mea - destul de mult peste 65 de ani, categoria a II-a de vaccinare - era programată la medicul de familie pentru eliberarea rețetei trimestriale.

  1. - sunând , a aflat ca din nou trebuie să se deplaseze personal cu cardul de sanatate. ( Complet fără sens atâta vreme cât îl prezenta și la farmacie )
  2. - la fața locului, patru  cabinete* într-un spațiu relativ mic , clădire veche undeva la etaj, a mai găsit 15-20 inși . Distanțare socială , da ?
  3. - doctorița, tânără și foarte amabilă de altfel, a explicat că nu are ce face, e obligată de CNAS să cheme pacienții personal "Doamnă și nouă ne-ar fi mult mai ușor să trimitem rețeta la farmacie dar..."  
  4. - cabinetul nu a primit nici măcar acum în februarie o doză de vaccin antigripal ( sezonul '20-'21 ) 
  5. - despre programarea la vaccinarea anti-covid 19 ce să mai zică "Vedeți și dvs că e imposibil, nu au nici doze și nu au nici locuri pentru București " 

Pe scurt, asa merg lucrurile la firul ierbii dar chestia asta nu se zărește de pe pârtia de ski din Predeal și restul presei aservite o ascunde non-stop.

Miniștrii Sănătății ( nici Tataru-PNL și nici Voiculescu-USR ) nu au mișcat un deget, digitalizarea despre care se vorbește non-stop e un banc prost , pandemia pare a se fi sfârșit ( anul trecut s-au putut trimite rețetele online direct la farmacii, acum nu ) , despre vaccinare...hai să fim serioși, chiar credeați că pasă cuiva ? În timpul ăsta Președintele îi cheamă la tot felul de ședințe după care ne spune povești nemuritoare iar Voiculescu Vlad se bucură ca și-a vaccinat părinții... și ne arată memes. E cam greu sa înghiți nonstop gogoșile astea.

Restul prostimii ? Ca să-l citez pe Iohannis "Vă doresc multa sănătate !". Ei, pentru cele de mai sus nu se mai poate arunca vina pe vinovatul de serviciu PSD, alles klar ? 

Bref : nu prea mai merge așa Herr President, fute-i, fute-i dar mai uita-te și-n ochii lor, fiindcă lanțul de iubire se rupe foarte rapid, auf wiedersehen. Când tu și ai tăi faceți mișto de maică-mea, relația trece la un nivel personal.

"Ăia hoți, ăștia tonți, mama lor la toți..."

* Oricând pot oferi nume și locuri.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu