miercuri, 10 februarie 2021

Studiile lui Vlad Voiculescu fac din nou valuri

Ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, a postat aseara pe facebook diploma de studii, eliberată de Vienna University of Economics and Business și un atestat de echivalare a actului cu o diplomă de master în domeniul administrarea afacerilor cae  poartă sigla Centrului Naţional de Recunoaştere şi Echivalare a Diplomelor din cadrul Ministerului Educaţiei Naţionale , fiind eliberat în ianuarie 2016 

 „Prezentul atestat cuprinde şi ciclul de licenţă pentru care nu i s-a eliberat o diplomă distinctă, conferă aceleaşi drepturi cu absolvenţii instituţiilor de învăţământ superior similare, acreditate, din România şi este valabil cu prezentarea diplomei menţionate mai sus în original”

 

Acum problema nu e deloc noua, aparuse inca din 2016, la prima descalecare a lui V.V. in guvernul Ciolos, si raspunsul este exact acelasi ca in 2015. Numai ca omul a evitat mereu presa si comunicarea directa, preferand...facebook. Dar nici asta nu e de mirare fiindca  exista multe alte opinii, chiar avizate cum ar fi aceea a prof. univ. dr. Vladimir Beliş, membru de onoare al Academiei Române:
„Diploma de licenţă nu este unul şi acelaşi lucru cu masteratul. Licenţa atestă absolvirea unei facultăţi. În baza ei, absolventul poate să exercite profesia pentru care s-a pregătit în facultate. Diploma de licenţă este singura care atestă absolvirea unei facultăţi. Masteratul se poate face inclusiv în timpul studiilor universitare, în timpul facultăţii şi în nici un caz nu ţine loc de licenţă, şi nici nu permite celui care posedă o diplomă de master să practice o profesie anume, dacă nu are diplomă de licenţă care să ateste că a terminat facultatea de profil.”

Asa ca  "No further comment" e tare departe de inchiderea subiectului,  fiindca volens-nolens vor urma investigatii mult mai serioase decat postaceala fanilor USR de pe facebook.

Auf Wiedersehen und viel Glück !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu