sâmbătă, 25 ianuarie 2020

Planeta 2020 : Greta Thunberg vs Tara Sharifi


Tara Sharifi este o elevă iraniană de 12 ani de la Liceul Aylesbury, Marea Britanie,  care a luat in 2019 testul Mensa IQ de la Oxford, unde a înregistrat cu mult peste „etalonul de geniu” ( 140 )   obținand 162 puncte, ceva comparativ cu nivelul unor Albert Einstein sau Stephen Hawking. Pariez ca habar nu aveati si nu auziserati vreodata de ea.
In schimb de suedeza de 16 ani Greta Tintin Eleonora Ernman Thunberg a auzit 99% din oricine poseda internet pe planeta, fiind declarata Person Of The Year de Time. De studiile ei nu are nimeni habar, fata e activista de mediu. Foarte putini se întreabă de ce  nu este la școală, dacă este etic să faci din copilul tău un activist full-time sau câți bani ar câștiga părinții Gretei din toată această situație. Dar cui ii pasa, e o vedeta mondiala invitata peste tot de exemplu , recent la Davos...
Și da, ati auzit bine : Person Of The Year ( conform Time ) crede ca Time nu vrea să scrie despre ce spune iar publicul o aplaudă pentru discurs.
Apoi, toți se vor întoarce acasă in jet-urile lor care imprastie atmosfera cu carbon și Thurnberg va trebui candva, în cele din urmă, să se întoarcă si ea  la școală, dupa care lumea va găsi altceva ca să se sperie bine.
Cam asta e lumea in Anno Domini 2020, fraierii invata, desteptii fac bani...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu