marți, 14 ianuarie 2020

De cine îi este frică 'duamnei' mahalagioaice generale a Bucureștiului ?


În primul rând tuoapa generală are pe generosul Facebook  un număr de pagini direct proporțional cu numărul postacilor PSD din subordine ( cu care Mark Zuckerberg e la fel de generos* ) însă tonul pe care e compusă postarea îi dovedește cu prisosință proveniența.
Pe de altă parte nu de cei doi candidați ai USR vs Plus ( Nicușor - Voiculescu ) îi este frică madamei Pandele Firea din famiglia PSD Ilfov. Într-adevăr graba cu care s-au repezit cei doi să iasă cu sondaje burtologice gen "Ba io sunt mai bun, ba io !" e oarecum comica si seamănă cu cea a fetelor mari la măritat. Asta ca să nu mai zic cum, de la Bruxelles, Dacien-5%-Julien face cu degetul PNL-ului 😉
Alta este problema majoră a madamei care se crede hazlie, și anume : planurile PNL ori aici situația se cam complică.
PNL a ajuns în sondaje la un număr critic spre 40% care de regulă ii cam amețește pe politicieni ( recentul exemplu al PSD cred că e de ajuns fără să compar nicio clipa personajele, ci doar cifrele ). Ori un 40 te poate face să ceri anticipate cât mai rapid, dar localele sunt cu totul altceva fiindcă, atenție mare, în București spre deosebire de țară, cifrele PNL sunt diferite și anume spre 30-și ceva, ce este foarte posibil să nu prea ajungă pentru victorie.
Pe treaba asta se bazează Firea, e o lecție veche : divide et impera
Va avea PNL destulă înțelepciune ca să lase primăria unui candidat comun stabilit printr-un acord cu USR-Plus sau își va asuma riscul de a merge pe cont propriu ( "Prin noi înșine", etc ). Asta depinde foarte mult de data alegerilor.
Deci, rămâne de văzut, jocurile nu sunt încă deloc făcute...

 * Proporția de fake-profiles merge cam spre 50%

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu