sâmbătă, 2 aprilie 2022

De ce se miră C.T.P. ca vițelul la poarta Kremlinului

Mai e vreun rus la care să nu fi ajuns, într-un fel sau altul, ce se întâmplă acolo – imaginile cu blocurile de locuințe distruse, cu Mariupol distrus, ras la fir de iarbă. Cu refugiații, cu morții, ș.a.m.d. Inclusiv cu morții ruși, care sunt cu miile. Cum să mi se spună că poporul rus nu știe ? Nu ! Poporul rus îl susține pe Putin. Problema lumii, în acest moment, nu este numai Vladimir Putin. Problema este și poporul rus.
Ideea a fost emisa în șueta celor doi clowni păreriști cu care-și umple Digi programele, fiindcă orice s-a întâmpla în materie de  filme ( apropo, au fost Oscarurile nenea CeTePeule , nimicuța ? ), tenis sau politică oriunde în lume, e chestionat imediat atotștiutorul național, care de data asta a venit cu citate aparținând unor mari scriitori de acum un secol.
Mi-aș permite să amintesc doar două chestii . 
Prima :  de vreo sută și ceva de ani încoace, mujicii ruși au trăit exclusiv sub cizma totalitară a țarilor comuniști. Cum să le ceri să înțeleagă exercițiul democratic ?
A doua : un popor de vreo 1001 de ori mai cultivat cultural, care a oferit omenirii valori de 1001 de ori mai multe, popor care nu prea a cunoscut decât puțini ani dictatura, a înghițit timp de vreo 12 ani într-o liniște asurzitoare crimele incredibile ale lui Adolf Hitler pentru care a și luptat până la final.
În concluzie dacă nu spunem adevărul istoric pe de-a-ntregul, să lăsăm balivernele fiindcă televiziunea se ocupă cu tâmpirea publicului, QED.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu