luni, 25 aprilie 2022

Chestii & socoteli greșite din weekend-ul sportiv de Paști

  1. Continuându-și  debutul dezastruos de sezon, ieri la Imola, Mercedes-AMG Petronas F1 Team a înregistrat pozițiile 4 cu Russell si 11 - Hamilton 
  2. Novak Djokovic a pierdut finala Serbia Open de la Belgrad in fata lui Rublev cu 0-6 in decider 
  3. PSG a luat decizia de a-l demite pe Mauricio Pochettino, deși acesta a adus sâmbătă seară al 10-lea titlu din istoria grupării si ii va plăti compensații în valoare de 15 milioane de euro . Argentinianul va ajunge foarte probabil la Tottenham, Antonio Conte urmând a-l înlocui la formația din capitala Franței
  4. In fine ca fapt pozitiv fetele naționalei de handbal s-au calificat pentru a 14-a oara la un European, competiție de la care au lipsit doar o data, in 2006.
Explicațiile pentru cele de mai sus ar fi multe, dar pe scurt 
  1. - în pre-sezonul F1, un Lewis Hamilton foarte marcat de titlul care i-a fost efectiv furat în ultima cursa ( cum FIA însăși a recunoscut, dar tardiv ) a hibernat multă vreme fără o decizie clară :  continuă sau nu în F1?  Când s-a decis, era cam târziu, astfel a găsit un monopost incredibil de prost dar...cine să-l fi testat, cu cine să fi discutat inginerii ? Totuși ce am văzut ieri a arătat cam așa : un George Russell extrem de motivat luptând la maxim pentru un loc 4 și un Lewis rulând în coadă toată cursa, suprema umilință fiind când a fost depășit cu un tur de lideri. Întrebarea e simplă : Russell nu concura pe o mașină identică ? Răspunsul e la fel de ușor : lui Russell îi este foame de glorie, Sir Lewis pare deja blazat și de la o vreme e mult mai vizibil pe la evenimente mondene.
  2. - Novak Djokovic a cam renunțat la tenis după scandalul de la Australian Open fiindcă multe turnee nu  acceptau decât jucatori vaccinați, ceea ce el a refuzat să facă. Revenirea ne arată un Nole cam neantrenat și ruginit, 0-6 de ieri spunând multe. Aceeași întrebare : cine e de vină, nu a fost alegerea lui ?
  3. - PSG nu a reușit in Champion's League chiar daca a cheltuit în neștire în ultimii ani dar banii nu nu erau o problemă pentru al Al-Khelaifi care iată decide acum un schimb ciudat cu Antonio Conte. Predicția mea este că nici el nu va reuși, evident după ce se vor cheltui alte sute de milioane. De ce ? Fiindcă în ultima vreme Conte nu a mai reușit pe nicăieri, Tottenham arata la fel de rău cum l-a preluat.
  4. - în fine la handbal fetele măcar se califică, mai greu, mai cu forcepsul, sunt în urna a treia valorică dar...mai ține careva minte când au reușit băieții de la fotbal o calificare pe undeva ?
Și concluzia este una singură : după o vreme,  mult prea mulții bani din sport nu mai fac casă bună cu marea performanță.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu