joi, 7 aprilie 2022

Ce vrea Putin ne explica Karaganov Serghei "eminenta cenușie"

„Să sperăm că va mai rămâne ceva numit Ucraina la sfârșit. Dar Rusia nu își poate permite să „piardă”, așa că avem nevoie de un fel de victorie. Și dacă există sentimentul că pierdem războiul, atunci cred că există o posibilitate sigură de escaladare. Acest război este între Occident și Rusia pentru o viitoare ordine mondială. Miza elitei ruse este foarte mare – pentru ei este un război existențial.” ( sursa )

Karaganov Serghei este foarte apropiat atât de Putin cât și de ministrul de externe, Serghei Lavrov, și a formulat multe dintre ideile care au dus la războiul din Ucraina, a promovat conceptul de „Eurasia Mare” și a apărat un parteneriat mai strâns cu China și a susținut că îndelungata domnie a Occidentului în politica mondială se află acum la sfârșit. 

Interviul acordat de Karaganov pentru Britain's New Statesman pe 28 martie pentru permite o perspectivă  asupra mentalității conducerii de la Moscova, care se vede într-o luptă cu Occidentul pentru dominația lumii, pe care nu vrea să o piardă cu niciun preț. 

Cum ziceam, dictatorii sunt mereu sfătuiți de nebuni mai mari decât ei...


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu