miercuri, 27 octombrie 2021

Armistițiu politic în România ? Gluma ieftină a unor inconștienți

Premierul desemnat Nicolae Ciucă a trimis o scrisoare liderilor USR și PSD prin care le-a cerut să încheie un armistițiu politic, iar cele două partide să susțină pe o perioadă limitată un guvern minoritar PNL – UDMR. 
Dar și asta s-a dovedit doar o glumă ca o perdea de fum, de fapt așa ceva nu se dorește deoarece 

  • - în primul rând chiar PNL prin Cîțu Florin subminează decizia lui Ciucă declarând că USR iese din ecuația guvernării 
  • - ...dar USR prin Cioloș/Barna nici nu vrea să audă de sprijinirea unui guvern minoritar 
  • - PSD vrea neapărat asumarea măsurilor cerute „Dacă PNL, USR și UDMR sunt de acord cu un armistițiu politic și își asumă cele 10 măsuri urgente, atunci și PSD se va alătura acestui demers” și discuțiile cu Ciucă au eșuat rapid
  • - in timpul asta AUR face circ in Parlament  și Orban - ex PNL -  showuri lamentabile prin mass-media care-l acceptă
Asa ca lăsați orice speranță la ușă Parlamentului, acolo unde fiecare cântă pentru urechile electoratului propriu și deci un armistitiu politic nu e posibil în România sub nicio formă, nici măcar în fața unei extincții,  ce să mai vorbim de o amărâtă de pandemie. 
Deci nu se va întâmpla și, asa cum prezisesem, Cîțu va rămâne la Palatul Victoria până în primăvară, martie-aprilie, cel puțin. 
În timpul ăsta, pandemie, inflație, prețuri energie & gigacalorie, salariile pe Decembrie, etc, toate bat la ușă deci : scapă cine poate, pe ăștia nu îi interesează de niciunele.
Dar vor deconta în alegeri, răbdare...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu