luni, 21 februarie 2022

J.O. Beijing 2022 o caracterizare succintă vs Eurosport & CIO

“Totul e minunat, bine pus la punct, mai bine ca în țările occidentalizate”
Citatul dintre foto a aparținut unui comentator Eurosport Romania, care l-a emis probabil extaziat de ceea ce a văzut in China. Cum am demult oareșce dubii despre IQ si pregătirea unora dintre comentatorii Eurosport, nu voi comenta aberația. 
Beijing 2022 a adus o devălmășie de probe noi, înghesuite până la refuz, de cele mai multe ori fara transmisii TV ale festivităților de premiere , medalii, imnuri, etc, fiindcă la presiunile sponsorilor,  CIO a aprobat nenumărate noutăți "sportive" extreme ( banii din reclamele TV explica totul ) . 
Uneori organizate perfect, alteori ( mai ales cele outdoor ) in condiții inumane ( schiul fond seara la -10 / -20 Celsius , săriturile de la trambulina pe un vânt ireal), asta ca sa nu mai vorbesc despre arbitraje sau doping, unde, ca de obicei , rusii au fost dezavantajați sau eventual blamați.
Bref : o alta mizerie de olimpiadă patronata de CIO, fiindcă banii chinezilor nu au adus fericirea decât pentru Thomas Bach & Co.
Ca de obicei, România a făcut doar act de prezentă, chestie absolut normala într-o tară total lipsita de facilități pentru sporturile de iarnă.
Ci vediamo in 2026  Milano - Cortina d'Ampezzo...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu