vineri, 4 februarie 2022

"Dragă Dan" a măturat online-ul cu mopul "Dragă Dacian" : s-a rupt lanțul de iubire în unitatea doi USR și-un sfert Plus

Dupa ce Cioloș a dat un ultimatum conducerii USR să îi voteze până luni un program cu modificări radicale ale statului, în caz contrar, amenințând cu demisia ,  Barna l-a acuzat pe Julien într-un mesaj pe grupul intern al USR  ( sursa )

  • Practic ne propui golirea de sens a USR și înlocuirea cu comitete și comiții (…) Acum e clar că nu vrei consens, ci că vrei un partid pe persoană fizică. Nu ai loc de majoritate. 
  • De fapt, tu nu ai loc de partid. Și vrei să înlocuiești USR cu comitete alese de tine. Alegerile noastre de după fuziune ne-au adus în situația în care tu ai câștigat Președinția.  În același timp, nu ți-au plăcut rezultatele alegerilor pentru Biroul Național.
  • Nu merge așa, când nu îți convine reinventezi partidul. În afara statutului, în afara democrației. Ne spui sec și arogant: votați sau plec.
  • M-ai atacat că nu mă pricep să construiesc consensul. Am luat o pauză. Acum e clar că nu vrei consens, ci că vrei un partid pe persoană fizică
  • Și, cel mai grav, Dacian, este să arunci partidul în aer când România așteaptă de la noi și de la tine o viziune europeană, liberală, modernizatoare. 
  • Să vii acum să declanșezi o luptă pentru putere internă pentru că nu facem toți frumos la tine este iresponsabil,  greșit politic, periculos din punct de vedere democratic și iresponsabil pentru un Președinte. 
  • Toate acestea se regăsesc într-un program pe care ni-l pui în față brusc, neconsensual. Ne dai un ultimatum să îl acceptăm sau pleci

Nu poate decât să mă amuze tot acest joc de gleznă în interiorul experimentului unității politice inventate de 0215.

Bocetele Hotnews & G4 Media cam prevestesc hazliul final. Dar mai știi, ce ordine mai apar ? 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu