duminică, 13 februarie 2022

Discursul regelui : Hagi, manifest despre geometrie, ADN, multinaționale și...bani

Cu mare chef de vorbă, după ce a înfrânt super-echipa Voluntariului lui Pandele, "regele-patron" a renunțat să mai acuze conspirațiile sau să tragă de urechi presa și a ținut un mare discurs de politician naționalist cu păreri despre orice. 

  • Fotbalul este o geometrie în spațiu. Pentru cine nu știe geometrie, e greu să joace fotbal. 
  • Pentru că ADN-ul nostru nu e nordic, românul este creativ, este latin. Și avem un avantaj mare, poate cel mai mare din Europa - naționalizarea, avem de toate națiile
  • Ai toate culturile, ai și jucător neamț, ai și turc, machidon, oltean adevărat, ai de toate! Și toți suntem români. 
  • Domnilor, Guvernul, cei din politică, susțineți fotbalul, sportul, cum susțin cei de afară. Trebuie bugete, așa cum orice multinațională are. Facilități pentru sport se cheamă. De cine trebuie făcute? De multinaționale! 
  • Suntem privați. În '90 ne-am privatizat. Multinaționalele să vină să susțină. Produc bani cu nemiluita în România, miliarde. 
  • Cum se susține? Primăriile, consiliile să facă infrastructură, străzi, parcuri, spitale, terenuri de fotbal și să vedeți cum înflorește România 
  • Unde sunt echipele mari, cu bugete de 20-30 de milioane? Cum să plătim jucătorii, unde să-i găsim? Îți fug ăia în trei secunde, abia așteptăm să-i vindem. Românul ce face? Mai construim ceva, mai clădim ceva?

Sărind cu grație peste comicăriile cu geometria, naționalizarea și ADN-ul, Gică având dese ieșiri de genul ăsta, cu ce rămânem din partea patronului, așa cum ni s-a recomandat după ce a refuzat echipa națională, Hagi  ? 

Cu dorința să vină multinaționalele, aceste entități care sug sângele poporului,  sa învestească en-gros în cluburile private ( inclusiv al lui, presupun ). Nu întreb cu ce beneficii fiindcă, toata lumea știe, străinii mănâncă din sudoarea poporului suveran de sute de ani deci să terminăm odată cu capitaliștii ăștia veroși, nu ? 

Sigur că ar fi fost aiurea să fi cutezat careva să-l întrebe pe regele-patron cum o fi  înflorit România de pe urma destulelor arene apărute prin orașe în ultimii ani, arene goale dacă ne uităm doar la Ghencea, dar de fapt Hagi bătea șaua ca să priceapă iapa politicienii din Constanța și să aloce bănuții din buget mai rapid.

Cam atât despre discursul trist al Regelui...



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu