vineri, 22 ianuarie 2021

Premierul Cîțu bate câmpiile vaccinării anti-covid 19 în stil stahanovist

 

Stire : Grupul farmaceutic american Pfizer a redus, la jumătate, volumul de vaccinuri COVID-19 pe care le va livra săptămâna aceasta unor state membre ale Uniunii Europene

Insa in Romania stam perfect cu declaratiile, ( conform programarii ? ), numai ca intre a vrea si a putea e o cale atat de lunga care iata, ce sa vezi, acum mai depinde si de altii

"Așa cum avem programarea astăzi, până la sfârșitul lunii septembrie, 10.4 milioane de cetățeni, 70% dintre cei care trebuie vaccinați, vor fi vaccinați cu ambele doze. Am cumpărat toate dozele, sunt 23 de milioane de doze deja cumpărate, plătite, doar să vedem când vin."

"Acum sunt aproape 500.000 de persoane programate până pe 8 februarie, la care se adaugă cele care trebuie să-și facă rapelul. Suntem cu dozele aproape pe fix: cât avem pe stoc, atât vom folosi”- col. Gheorghiță Valeriu

Pentru mine este total de neinteles de ce premierul Cîțu pare a se afla intr-un fel de intrecere stahanovista de tipul "Cine raporteaza mai multe vaccinari", dar aceasta este problema coalitiei si, la un moment dat, va deveni si a Cotroceniului. Evident ca PSD va profita si ar fi chiar prosti sa nu procedeze asa.

Intre timp cum la declaratii stam bine si deja orice bugetara din oricare minister sau agentie se poate vacccina prioritar - desigur afisand cu mandrie pozele  pe facebook -  ramane doar sa zambim  amar in clasicul mioritic rasu' - plansu' la cifele enuntate de premier.

Vrea careva sa parieze pe cifra din Septembrie 2021 ? Uite pariul meu  : 30 - 35% cu foarte , foarte mare ingaduinta.

P.S.


Poza aceasta care a strofocat ieri destula lume prin social media - PNList sau USRist, postacul tot postac ramane -  nu avea nimic de-a face cu femeia in cauza  ( de aceea nici nu i-am dat numele cu toate ca ar fi trebuit sa stie ca facebookul e un spatiu public  ), nici cu PNL care a trimitand-o intr-o functie i-a dat acces la vaccinare, sa fie sanatoasa , nu ea era problema.

Era doar un exemplu despre zecile de mii din categoria peste 65 de ani care nici macar nu au avut o sansa sa se inscrie sau au fost trimisi prin alte judete. 

Aici  Cîțu, Voiculescu sau Gheorghita mai au foarte multe de explicat...





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu