joi, 7 ianuarie 2021

"Mineriada" lui Trump între coup d'état, "insurecția" maselor & război civil - The end of the world as we knew it ?

„Scene șocante în Washington, D.C. Rezultatul acestor alegeri democratice trebuie respectat” -  Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO

 

Live events Reuters

Viitorul democrației in lume este indisolubil legat de viitorul democrației americane si ceea ce se întâmpla la Washington ar trebui sa intereseze toata lumea libera. Personal, ceea ce am vazut la televizor sau online m-a întristat pentru ca asemenea imagini nu ar trebui asociate niciodată cu modelul unei democrații. Volens - nolens, ne-au readus, dupa cam 30 de ani,  imaginile mineriadei lui Iliescu asupra Parlamentului.
 

 
Exista  destui dictatori in lume care au deschis șampania vazand America si Capitoliul cuprinse de haos. La Kremlin, Bejing si multe alte locuri probabil ca s-a ras cu lacrimi. Dar, de vreun an incoace, an de haos si anarhie declansate prin miscarile de strada  #Antifa si #BLM  ( ambele aprobate tacit de democratii americani ) era de asteptat aceasta reactie a suporterilor taberei adverse. Make no mistake : daca ar fi castigat Trump, de data aceasta spre deosebire de 2016, democratii ar fi recurs fix la aceeasi metoda.
Nu stiu daca exista o traducere pentru "Cine seamana vant, culege furtuna" , dar cine o cunoaste ar face bine sa o trimita si cuplului Joe Biden - Kamala Harris .
Ar trebui ca America sa se trezească rapid din acest coșmar și sa redevină un model pentru democrațiile libere din intreaga lume care au  nevoie de o America puternica, libera, democratica.
Dar nu ma amagesc cu vise frumoase, cutia Pandorei a fost larg, mult prea larg deschisa in ultimele 12 luni...
 
P.S.
 
Pentru IQ-urile negative exista comentariile ciolomacilor PSD, basistilor  si CeTePeilor Digi24


 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu