luni, 23 august 2021

Tony Blair despre "decizia imbecilă" de retragere din Afghanistan

 

Tony Blair, în mandatul căruia Marea Britanie a intrat în războiul din Afganistan, în 2001, după atacurile de la 11 septembrie, a catalogat decizia Statelor Unite de a retrage trupele din Afganistan drept „imbecilă”, în prima sa iesire publică de după cucerirea Kabulului de către talibani, pe site-ul sau 


  • Nu a fost nevoie să o facem ( retragerea n.m. ). Am ales să o facem. Am făcut-o ascultând de un slogan politic imbecil despre încheierea „războaielor pentru totdeauna” 
  • Era absolut necesar să-i evacuăm și să le oferim protecție tuturor celor față de care avem o uriașă responsabilitate – acelor afgani care ne-au ajutat și au fost alături de noi și care au tot dreptul să ne ceară acum să le fim alături” 
  • Am făcut-o în aplauzele tuturor grupurilor jihadiste din lume. Rusia, China şi Iranul observă şi profită de aceasta. Angajamentele asumate de liderii occidentali vor fi considerate evident ca o monedă devalorizată

Sigur ca Blair are dreptate in ce scrie dar uita o chestie esentiala 

Totul a plecat de la minciuna epocala pe care a pus-o la cale alaturi de G.W. Bush in 2001 cand, dupa atacurile din 11.09.2001, au acuzat la gramada dar fara nicio dovada Iraqul & Saddam , invazia declansand cei 20 de ani de razboi pe care predecesorii lor l-au continuat. 

Acum a sosit decontul care, ca de obicei, e platit de nevinovatele victime colaterale...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu