duminică, 22 august 2021

N-ar fi simplu ca vaccinarea anti-COVID-19 să devină trimestrială ?

Administrarea unei a treia doze de vaccin anti-COVID-19 va începe în România probabil cel mai târziu la începutul lunii octombrie, a declarat șeful Comitetului de vaccinare, col. Valeriu Gheorghiță. 

Potrivit acestuia, cei care au trecut prin boală nu mai au indicație pentru administrarea celei de-a treia doze de vaccin. 

„Cea de-a treia doză va fi recomandată, nu va fi obligatorie

Well, dom' colonel, știm bine ca nici primele doze nu au fost obligatorii , deci ce sens mai au palavrele astea ? Unul care încă nu s-a vaccinat va face prima doză...cu care dintre ele ? Unii mai entuziaști se vor vaccina de 1001 de ori, alti mai sceptici - deloc și exact așa va merge viața mai departe mult timp. 

Asta trecând peste macro-bulibășeala patronată de OMS la nivel mondial, unde fiecare face cam orice are chef, unii au dat drumul lumii grămadă pe stadioane ( și ieri am văzut tribunele Premier League arhipline, om lângăa om, niciunul cu mască  ) pe plaje, la spectacole sau în carciumi , alții ca japonezii nu admit spectatorii nici la J.O paralimpice , alții sunt în lockdown total și, de departe,  totul începe să semene cu o farsă gigantică.

Dar oare Institutul Cantacuzino ce-o mai face, despre asta mai are cineva vreo idee fiindcă acum un an se lăuda onor guvernul că vor produce măcar vaccinul anti-gripal normal ? 

Dar apropo, hai să închei optimist : medicul de familie, o doctoriță tânără si amabilă, mi-a spus eye-to-eye că ea încă nu s-a vaccinat și așteaptă toamna ca să facă Johnson&Johnson

I rest my case : fix așa stau lucrurile la firul ierbii, în sistem, dom' colonel. Restul e propagandă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu