vineri, 13 august 2021

BBC : Lamont Marcell Jacobs, campionul olimpic de la Tokyo la 100 m nu va mai alerga până în 2022

 

E o poveste care, în cel mai bun caz, te-ar putea  face să cam ridici din sprâncene. 

Campion european de sala la 60 de metri, italo-texanul Jacobs, care doar în 2018 renunțase la săritura în lungime și abia în luna mai 2021 alergase sub bariera celor 10 secunde pentru prima dată, a produs una dintre cele mai mari surprize de la Tokyo, când a câștigat 100 m de aur în 9,80 secunde. N-am să ascund faptul că nu mai cred demult în surprize de acest gen, într-o probă în care totul se decide în sutimi sau  uneori chiar miimi de secundă, să apari cu 2 zecimi peste noapte e fishy.

El avea în programul anunțat pentru 2021 să fie prezent :  pe 21 august la mitingul atletic Eugene Diamond League din Statele Unite, apoi urma să apară pe 3 septembrie la Bruxelles și pe 9 septembrie la Zurich pentru finalele sezonului de finală ale Diamond League. 

Ok, știu : a spus că a fost testat și găsit "curat" până acum de 1001 de ori...dar și Lance Armstrong a fost la fel, la vremea lui, da ? 

Pentru ca explicația e simplă dar momentan de nedemonstrat cu probe : medicina e mereu cu un pas înaintea laboratoarelor anti-doping fie ele și ale WADA și whistleblowers-ii apar foarte  rar prin sport.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu