vineri, 25 decembrie 2020

Oameni şi fapte : o poveste SF despre Crăciun, Ceaușescu şi ceva AUR

2020, un an care începuse bine s-a terminat rău, confirmând una dintre legile lui Murphy.

Dar nu am absolut niciun chef de retrospective sau alte bazaconii , acestea tin de resortul unora ca se cred analisti fiind de fapt doar niste piscotari-incasatori de la politicienii de toate culorile. Alta poveste ma obsedeaza incepand de ieri.

Daca printr-o minune gen scenariu de film SF, prin Decembrie 1989  o super-entitate AI ne-ar fi aratat cum vom petrece  Craciunul 2020 , adica tot in case reci complet lipsite de multe zile de apa calda si caldura...cum as fi reactionat, ce as fi facut in tot acest extrem de lung rastimp ? ( N.B. : pana si imbecilul de Ceausescu, cel impuscat de Iliescu chiar de Craciun,  le mai asigura, chiar cu program de lagar, dar existau ).  As mai fi votat constant schimbarea, indiferent ca era a hotilor cu prostii si ca de fapt, horribile dictu,  toti* par acum la fel, o apa si-un pamant ?

Well, cam asa s-ar explica fara multa vorbarie si teorii conspirationist-savante succesul AUR  si mi-e tare teama ca n-am vazut decat inceputul , doar varful iceberg-ului. Vorbim , cum imi spunea un amic virtual, despre revolta unor oameni care nu au contat vreodată pentru politicieni.

“Pentru ca răul să triumfe, este suficient ca oamenii buni să nu facă nimic.”

Well, de 30 de ani incoace nu au facut si se pare ca nici macar acum, in ceasul al 13-lea, nu vad, nu stiu, nu pot sau doar nu le pasa... 

Sarbatori fericite !

 

* Extrem de putinele exceptii confirma regula


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu