sâmbătă, 15 februarie 2020

Cazul Beuran și șpaga de 10,000 € : penibila, penalul și mincinosul USR

Comunicatul DNA  este extrem de clar :


  • În data de 18 decembrie 2018, inculpatul Beuran Mircea a acceptat și primit de la o persoană, medic într-o unitate spitalicească din București ( martor în cauză ), suma de 10.000 euro, în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în îndatoririle sale de serviciu. 
  • Concret, inculpatul a primit banii respectivi atât pentru a propune în cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București scoaterea la concurs a unui post de asistent universitar în specialitatea chirurgie generală, pe o perioadă determinată, cât și pentru a asigura câștigarea acestui concurs de către martor. Până în prezent postul respectiv nu a fost scos la concurs. 
  • Precizăm că, prezentul dosar s-a constituit ca urmare a sesizării depuse de persoana care a remis banii menționați mai sus, cu titlu de mită. 



Dar povestea este chiar si mai haioasa.
Un deputat USR, Ungureanu Emanuel, isi arogase dinainte meritele, declarand ca el a convins denuntatorul sa depuna plangerea si abia de aici a  inceput distractia : vineri seara, Carmen Haiducu, numele real al denuntatoarei, medic specialist la Spitalul Clinic de Urgenta Floreasca, a spus live la tv că nu îl cunoaște pe Ungureanu și că nu a discutat cu acesta

”Informația este reală, că i-am dat banii. Că am ajuns la DNA prin intermediul acelui domn deputat sau nu știu ce e, e falsă. M-am prezentat personal la DNA, nu prin intermediul acelui domn pe care nu îl cunosc și pe care nu l-am căutat niciodată. Am discutat personal cu domnul profesor. Nu este o victimă, așa cum se prezintă la tv. Nu trebuie să se preteze la așa ceva. Pentru mine nu a fost o plăcere, e de toată jena. Acest sistem este corupt..." ( sursa )
Concluziile sunt simple.
Medicul Haiducu a vrut sa haiduceasca un post de asistent univesitar printr-o spaga : o penibila.
Profesorul Beuran a pus botul, a luat spaga pe care, chiar daca nu si-a respectat promisiunea, nu a mai inapoiat-o : un bou penal.
Deputatul Ungureanu a vrut sa-si aroge vitejia denuntului in fata fanilor USR-isti : un alt mincinos jenant al USR.
 In rest, 1001 de voci care apara spagarul ( gramezi de medici printre ei, deh, cine se aseamana, se aduna... ) sau aplauda mincinosul.
Asta e Romania.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu