luni, 8 noiembrie 2021

Spencer

O fabulă dintr-o adevărată tragedie”-  Motto în generic
  • Sinopsis : în timpul sărbătorilor de Crăciun petrecute cu familia regală la moșia Sandringham din Norfolk, Diana decide să abandoneze mariajul cu Charles. 
  • Concluzie : o metaforă pentru un basm decadent, inspirat de fascinația continuă a publicului ( mai ales britanic aș spune, dar care va fi complet divizat de viziunea scenariștilor ) pentru o femeie care nu a avut niciodată mult timp în viață ca să se bucure de zile normale petrecute în afara unei cuști aurite. 
  • Bref : lansată la festivalul de la Veneția în vară, viziunea psycho de Pablo Larraín despre o Lady Di care vede stafia lui Anne Boleyn la masa de Crăciun unde înghite perlele dăruite de Charles, mi s-a parut chiar jalnică și nu m-a coafat absolut deloc, prezentând mult prea multe stiluri și intenții  ( paralela metaforică cu Anne Boleyn este chiar trasă de păr sau SF ). Pare puțin probabil ca oameni pasionați de Prințesa Diana să se conecteze profund cu performanța lui Stewart, iar cei care caută un film care să fie mai mult decât o simplă ficțiune ar putea, de asemenea, să plece nemulțumiți. Filmul este oarecum interesant dar epuizant din punct de vedere emoțional.  Kristen Stewart a facut ceea ce i s-a cerut și...cât a putut.
Apropo : suprapunându-se cu blockbusters ca  Eternals , Dune, No Time To Die sau Venom, "Spencer" a făcut doar $2,148,000 la box-office în weekend și cred că va trece neobservat de premii ( poate doar de BAFTA 🇬🇧  ) 
Verdict : fail 👎.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu