miercuri, 12 iulie 2023

Iohannis : "Azilele groazei - o rușine națională"


Chestiunea cu azilele groazei este foarte complicată, este o rușine națională. Măsurile care vor fi luate trebuie să taie răul de la rădăcină. Este evident că sunt mulți vinovați, dar nu toți pot fi încadrați la fel. Sunt unii vinovați direct care au supus la rele tratamente pe bătrânii care acolo și-au căutat liniștea. Dar mai sunt și alții. Cum putem să ne imaginăm că funcționează aceste azile fără autoritățile să știe. Trebuie văzut cine a știut și nu a acționat. Cred că lucrurile vor merge mai departe. Vinovați sunt toți care au știut și n-au făcut nimic, n-au sesizat nu au intervenit. Trebuie găsiți toți vinovații: fie că vorbim de o vinovăție în exercițiul funcție sau una politică și morală. Eu sunt adeptul unei intervenții clare, ferme și hotărâte. Nu știu cine se face vinovat politic, asta se va vedea și eu sper foarte mult ca cei care sunt în poziții să ia măsuri politice să aibă curajul să o facă
În stilul său caracteristic mandatelor la Cotroceni, KW Iohannis a fost nevoit să iasă cu declarația de mai sus abia când a fost chestionat de presă la summitul NATO.

  1. Rușine națională ? Cu siguranta  da
  2. Tăierea răului de la rădăcină ? Cu siguranță nu : e imposibilă la noi.
  3. Cine a știut și nu a acționat și cine răspunde moral și politic ? Deja știm 
  4. Ce se va întâmpla ? Nimic

Numai că simultan cu Președintele, partidele au început veșnica mahalageală națională tradițională : PSD și-a apărat cuplul Pandele-Firea, PNL & UDMR au tăcut ca și cum nimic nu s-a întâmplat , USR a cerut demisiile tuturor în afara propriilor  membri de partid cu bube în cap și, în fine, AUR își făcea propagandă prin țară. 
Deci dle Iohannis, despre asta e vorba : țara e eșuată, instituțiile ei nu își fac treaba decât foarte rar si partidele sunt compuse din pleava societății fiindcă, va place sau nu, nu sunteți Președintele Germaniei. 
În plus, make no mistake : situația se va deteriora în continuare...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu