duminică, 23 aprilie 2023

Bayern München - alt club sabotat de propria conducere ?


1 Februarie : Bayern - Mainz 4-0   22 Aprilie : Bayern - Mainz 1-3 

Bayern a mers din rău în mai rău cu Thomas Tuchel, după ieșirea din Liga Campionilor în fata Manchester City ( logica, totuși ) ieri a urmat o umilință cu Mainz, lăsând locul 1 si titlul la mana Borussiei Dortmund. 
A fost a treia înfrângere cu Tuchel pe banca, pe cand înlocuitul Nagelsmann înregistrase tot 3 dar intr-un numar net superior de meciuri, inclusiv seria uluitoare de 10 victorii in Champion's League. Cifrele reci : 
  • J. Nagelsmann  60 V - 14 E - 10 P  = 11% înfrângeri in 84 de meciuri 
  • Thomas Tuchel 2 V - 2 E - 3 P  = 42% înfrângeri in 7 meciuri
Nu ai cum sa nu remarci seria uluitoare de decizii ciudate ale conducerii bavarezilor, serie care a debutat cu despărțirea de golgeterul Lewandowski si a culminat cu înlocuirea lui Nagelsmann in mijlocul sezonului cu Thomas Tuchel...cel care cu puțin timp înainte fusese dat afară de Chelsea. Greu de înțeles decizia, o premieră pentru bavarezi 
Dar să-l auzim pe directorul executiv Oliver Kahn pentru Bild :
Nu voi demisiona. Singurul meu obiectiv este să pun capăt sezonului cu titlul de ligă și apoi să atac cu adevărat din nou în noul sezon. Thomas Tuchel este ultima persoană pe care trebuie să o discutăm. Încearcă totul pentru a-i duce pe băieți înainte”
Kahn nu va demisiona având contract până în 31 decembrie 2024 dar oare nu ar trebui să i se aplice același tratament ca lui Nagelsmann ? Rezultatele contează numai pentru unii sau cum ?
Altfel, e bine când se mai schimbă status quo-urile în sport, totuși 10 titluri consecutive este deja cam prea mult pentru Bundesliga,  dar e păcat când un club de top se auto-sabotează și cazul Chelsea / Boehly e foarte actual.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu