miercuri, 12 aprilie 2023

Arhiepiscopul catolic de București, Aurel Percă explică prostia cuplului de clowni Baconschi-Papahagi

" Dragi fraţi şi surori, suntem conştienţi de faptul că aceste tendinţe pătrund în ţara noastră. Asistăm la o intensificare a luptei împotriva Bisericii. Trebuie să ne apărăm valorile noastre religioase şi naţionale. Trebuie să ne apărăm pentru că suntem ameninţaţi. Din fericire, există multe semne pozitive în societatea noastră şi acest lucru ne ridică speranţa că vom putea să apărăm credinţa şi îl vom putea apăra pe Cristos, care să fie prezent mai departe în societate. Lucrul esenţial este să nu ne fie frică să fim martorii lui Cristos cel Înviat!" 

Predica de Paști a fost realmente devastatoare la adresa Occidentului spre care arătau cei doi clowni

  • "Europa de Vest a întors demult spatele creştinismului. În şcolile olandeze sau franceze, de exemplu, este prezentată de mult timp  o viziune falsă asupra istoriei. Acolo se învaţă că civilizaţia a apărut în Europa doar ca urmare a Revoluţiei Franceze - la sfârşitul secolului al XVIII-lea - şi că ceea ce a fost înainte a fost doar întuneric şi înapoiere. Şi să ne gândim şi cei care, poate, sunteţi în sistemul de învăţământ, cum încearcă acum cărţile de istorie să prezinte creştinismul sau apariţia creştinismului. " 
  • "Un alt fenomen îngrijorător, care poate fi observat în Europa de Vest, este faptul că ţările occidentale îşi pierd identitatea naţională. Acest proces are loc nu pentru că oamenii înşişi doresc acest lucru, ci pentru că le este impus de sus. Constituţia Europeană, nu constituţia ţării proprii. (...) Deciziile cu adevărat importante sunt luate de organisme restrânse, sunt luat la Bruxelles, cum se spune. 
  • Cu ochiul liber se poate vedea că liderii Uniunii Europene au adoptat o ideologie de umanism ateu şi materialist, pe care o impun tot mai mult popoarelor"
  • Această nouă ideologie este un fel de pseudo-religie bazată pe mituri. Care sunt aceste mituri? Pentru a numi câteva: mitul egalităţii căsătoriei tradiţionale. Nu mai este bărbat, nu mai este femeie..., mitul credinţei în omnipotenţa ştiinţei. Prin ştiinţă rezolvăm toate. Se spune că ştiinţa ne va salva pe noi şi lumea din jurul nostru. Şi vedem, ştiinţa a dus la încălzirea climei, la atâtea lucruri care se întâmplă ca urmare a acestor 'progrese' ale ştiinţei. 
  • Doar observaţi cât de perversă este această introducere în şcoli, unde se scoate religia, unde se învaţă tot felul de teorii gender şi tot felul de lucruri, vedem cum drogurile proliferează în şcoli, crimele care încep să apară între elevi... Se scoate religia, îl scoatem pe Dumnezeu şi iată efectele. 
  • În acest sens, se vehiculează teza că vinovăţia este o nevroză, o boală psihică de care trebuie să te vindeci. Apoi, mitul lipsei de păcat a omului este, aşadar, o ficţiune. Relativismul: poţi să faci totul, pentru că este permis. "
1001 % lucruri reale & adevărate care se întâmplă în sex XXI sub ochii noștri și nu pot fi combătute. 
Dar nu cred ca cei doi clowni pot înțelege ...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu