joi, 9 februarie 2023

Roger Waters în fața Consiliului de Securitate al ONU in 8.02.2023 - text -



  • Majoritatea fără voce este îngrijorată de faptul că războaiele voastre – da, războaiele voastre – aceste războaie perpetue nu sunt alese de noi” 
  • Invazia Ucrainei de către Federația Rusă a fost ilegală. O condamn în termenii cât mai puternici. De asemenea, invazia rusă a Ucrainei nu a fost neprovocată, așa că îi condamn și pe provocatori în termenii cât mai puternici.” 
  • "Citește, citește, citeste. Află tot ce poți despre orice ar fi. Privește-l din toate părțile, din toate unghiurile, ascultă toate opiniile, în special cele cu care nu ești de acord. Cercetează-l temeinic și, când ai făcut asta, vei fi făcut toate sarcinile grele, iar următorul fragment este ușor.’ 
  • Țara mea, Anglia, slavă Domnului, nu mai este un imperiu. Dar în acea țară acum există un nou slogan: mănâncă sau încălzește-te. Nu le poți face pe amândouă. Este un strigăt care răsună în întreaga Europă. Se pare că singurul lucru pe care puterea crede că putem face cu toții este războiul perpetuu. Cât de nebuna este ideea ?
  • „Așadar, din cei patru miliarde de frați și surori din această majoritate fără voce, care împreună cu milioanele din mișcarea internațională anti-război reprezintă o circumscripție uriașă : este suficient. Cerem schimbare. Președintele Biden, președintele Putin, președintele Zelensky, SUA, NATO, Rusia, UE, toți, vă rugăm să schimbați cursul acum. Acceptați astăzi o încetare a focului în Ucraina."
Născut la 6 Septembrie 1943, Roger Waters nu si-a cunoscut tatăl pe Eric Fletcher Waters mort la 18 Septembrie 1944 la Anzio pe frontul din Italia. Acest fapt trist i-a marcat toata viața , inclusiv cariera muzicala.
Hulit de unii, aplaudat de alții pentru atitudini de multe ori anti-populare ( nu cunosc prea multi curajoși care sa spună adevărul despre ceea ce face Israelul cu in Palestina ) este un discurs exceptional al unuia dintre cei mai puternici militanți anti-război, legenda rock Roger Waters.
Dar sunt doar vorbe, vorbe, vorbe si atat,   cum spune Shakespeare,  in timp ce faptele le fac alții

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu