luni, 20 februarie 2023

ANPC a cerut farmaciilor „Dr. Max” să cenzureze o reclamă

La începutul lunii februarie, printr-un ordin al preşedintelui Horia Constantinescu, ANPC a anunțat că a cerut lanţului de farmacii „Dr Max” să înceteze folosirea în reclame a sintagmei preţuri Dr. Max de mici, susţinând că este vorba despre mesaje publicitare care conţin informaţii false, o practică comercială incorectă, deoarece sugerează că la aceste farmacii sunt cele mai mici preţuri, iar acest fapt nu a putut fi dovedit
Perfect dar apropo de "informații false" aș dori dovezi de la ANPC și pentru alte câteva chestiuni : 


  • În primul rând : reclama Sanador în care  "ne BATEM cu ORICE CANCER" , în care “ne” și “cu” erau scrise minuscul, dând iluzia ca Sanador invinge cancerul, lugubră și insultatoare la adresa oricarui om normal 
  • Toti cei care merg la o casa de pariuri sa câștige din prima încercare, in urma vizionarii unei reclame cu X-ulescu câștigând 5000 de lei din prima apasare. De asemenea, fiecare fan păcănele trebuie sa petreacă o noapte de sex cu una din: Drăgușanu, Ruby, Crudu, in timp ce are parcata in fata casei masina de lux castigata de cocalarul din reclama.
  • ANPC sa cenzureze sloganul “RedBull iti da aripi” pentru a proteja consumatorii ce isi doresc sa zboare de la a cadea in plasa acestui slogan mincinos si imposibil de demonstrat.
  • Nu mai vreau sa aduc in discutie orice reclama de Black Friday, unde ANPC nu se baga probabil fiindca acelea sunt ok in viziunea lor. 

  • Legea nr. 363/2007 privind combaterea practicilor incorecte ale comercianților în relația cu consumatorii arată la art. 9 lit. c) că "se pedepseşte exploatarea de către comerciant a unei situații nefericite sau a unei circumstanțe speciale, de o asemenea gravitate încât afectează raționamentul consumatorului mediu şi de care comerciantul este conştient, în scopul influențării deciziei consumatorului cu privire la produs"

    Acum recitiți măcar afacerile Sanador si Black Friday.
    I rest my case.

    Niciun comentariu:

    Trimiteți un comentariu