marți, 7 iunie 2022

Un fel de #MeToo ( not ) în handbal cu Cristina Neagu

Cristina Neagu (33 de ani) despre abuzurile fizice și verbale care se manifestă în handbalul românesc, situații cu care "s-a intersectat" și cunoaște foarte bine fenomenul chiar daca nu a avut parte personal de acest tratament : 

  • Gheorghe Tadici este celebru și, fiind filmat, s-a văzut mai repede decât la alții. Dar bănuiala mea este că e un fenomen mai larg, în special în handbalul feminin
  • Cred că nicio handbalistă nu ar trebui să accepte un astfel de comportament. Nici verbal, nici fizic. Din păcate, există această percepție, că totuși nu e atât de grav ce se întâmplă. 
  • Este o acceptare a faptelor. Ele nu ar trebui să mai accepte așa ceva. Trebuie să își dea seama că sunt mai bune, că merită mai mult de atât, că pot să meargă în altă parte, unde sunt respectate. 
  • Sincer, eu nu am trăit așa ceva. Când mai mergem pe la echipele naționale, eu mai zic: «Cum puteți să acceptați? De ce?» Se dă în glumă, se râde și se trece peste. Undeva, la nivel psihologic, lucrul ăsta lasă daune. 
Serios, nu văd legătura între cele de mai sus și faptul că de o bună perioadă de vreme foarte bine plătitele fete de la CSM sau, mai ales, echipa națională,  produc rezultate mai degraba mediocre. Tot factorul psihic o fi de vină ? Oare înainte, când se câștigau medalii, nu existau situațiile despre care se discută ? 
Dar nu o judec, problema e că unele dintre ele sunt platite din bani publici și Cristina & fetele de la CSM cunosc foarte bine și acest fenomen despre care însă nu se  vorbește...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu