sâmbătă, 6 martie 2021

Radu Jude - marele premiu la Berlinala 2021 pentru "Bad Luck Banging or Loony Porn" (Babardeală cu bucluc sau porno balamuc)

In lunga traditie a regizorilor romani din ultimele decenii "Sa facem filme pentru premii si recunoastere internationala" Radu Jude a mai bifat un premiu prestigios la Berlin dar...cam atat. 

Aceeasi traditie bine exersata de-a lungul anilor  ii face pe regizorii "patrioti" sa : 

  • - nu isi publice capodoperele pe un serviciu de streaming online fiindca ce este bun pentru un candidat major la Oscar ( Nomadland este doar un exemplu din foarte multe filme serioase ) nu e bun pentru intelighentia romana... 
  • - ... asta in conditiile in care filmul lui Jude va face audiente si incasari minore spre deloc in tara   ( vedeti incasarile Aferim! din anii fara pandemie ) deoarece salile sunt inchise peste tot si asa vor ramane cam tot anul.
  • - despre concurentii sau juriul ( Adina Pintilie, Mohammad Rasoulof, Nadav Lapid, Ildiko Enyedi, Gianfranco Rosi, Jasmila Zbanic ) Berlinalei 2021, mai bine ma abtin ( dar daca ati auzit despre vreunul subliniat, ma inclin respectuos ) 

In conditiile acestea felicitari pentru premiu ( si foarte inspirata alegere a titlului tip #google adica porn  + banging  = succes garantat ) si cam atat fiindca nu-mi permit sa am o parere atata vreme cat n-am vazut decat un trailer, placerile de acest gen  le las presei cinefile si cunoscatoare, CTP stie mai bine #dece.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu