joi, 18 martie 2021

Dați foncții la tot boboru' - în bucătăria coaliției se gătesc la foc mic ciolane cam puține

Moșia, moșie, foncția, foncție... trai neneaco

 Deoarece nu s-au înțeles la negocierile pentru împărțirea șefiei TVR & Radioului public, liderii Coaliției au decis să modifice legea și să înființeze alte patru funcții de conducere astfel :  la ședința Coaliției, au căzut de acord să spargă funcția de președinte director general în două, astfel :  TVR va avea două funcții de conducere iar Radioul Public alte două. Pentru Avocatul Poporului liderii Coaliției au decis să facă o nominalizare comună. 

Distracția din bucătăria coaliției e însă una maximă 

  • PNL vrea să obțină șefia TVR, dar și cea a Avocatului Poporului, USR vrea conducerea Radioului, UDMR își dorește fie conducerea Avocatului Poporului, fie cea a radioului public. 
  • Nume multe și diverse  : la TVR, președintele Klaus Iohannis dorește să o propună pe Mădălina Dobrovolschi alt nume fiind cel al Monicăi Ghiurco reprezentantă a salariaților în CA al TVR. 
  • La Societatea Radio, Cioloș intenționează să-l propună pe Gabriel Basarabescu (angajat al SRR și membru în Consiliul de Administrație din partea angajaților), dar Barna nu este dispus să cedeze numirea partenerului de la Plus si îl susține pe Liviu Popescu (ex TVR, Digi24, BBC). 
  • UDMR dorește neaparat o funcție de conducere relevantă, mai exact șefia Avocatului Poporului (numele lui Eckstein Kovacs a fost vehiculat) sau a Radioului Public. 

 

Bref : mai durează stimabililor, ciolane puține, comeseni prea mulți...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu