marți, 16 martie 2021

Oscar 2021 - Lista completă a nominalizărilor - Plus alt clickbait jenant de la Tolontan

 


Nu insist prea mult asupra numelor nominalizate, listele complete sunt disponibile, nu exista surprize mari  ci doar poate cateva omisiuni mai ciudate, anul pandemic 2020 nu avea cum sa produca  prea multe filme majore deci alegerea a fost usoara

As sublinia doar cateva aspecte lesne de observat :

  • - Mank ( Netflix ) conduce din nou lista nominalizarilor la fel ca anul trecut The Irishman - Netflix si, la fel ca anul trecut, nu va obtine vreun premiu major fiindca atat poate Academia, asta este in continuare gandirea Hollywoodului : cine nu e dintre noi, sa mai astepte.
  • - dupa ce ani in sir nominalizarile afro-americanilor sau femeilor-regizor erau o rara avis, in acest an datoritat noilor trenduri e o inflatie de nume, unele cu merite altele - deloc. Din nou, aceasta e gandirea Academiei si anume : nu conteaza neaparat calitatea ci trendurile sociale ( Subliniez doar ca unele dintre nume gen Chloe Zhao - Nomadland au chiar filme exceptionale )
  • - nu in ultimul rand romanii patrioti se mandresc incepand de ieri  cu "Colectiv" de Al. Nanau care a obtinut doua nominalizari, una foarte meritata la film documentar, alta mai mult din lipsa altor propuneri viabile , la film strain. Ramane de vazut daca va reusi macar la prima, la cea de-a doua sansele sunt zero.

Cam atât, e doar un alt an în care bănuind deja premiații -  ale caror filme le-am vazut, aidoma a  cam 99% din nominalizări -  nu am să pierd vremea în dimineața de 26 Aprilie...

Am remarcat însă un titlu clickbait - alt spam jenant din categoria  "Sula si prefectura " , acesta fiind nivelul jurnalismului de tabloid.




 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu