marți, 4 august 2020

Pandele Firea deconteaza mega-escrocheria Costanda-Satul Francez

Desigur ca aceasta afacere care pute a coruptie crancena si la care DNA a inchis ochii atatia ani nu poate fi pusa numai in carca primaresei-zero Firea, ea fiind "opera" mai vechilor Basescu & Videanu , o afacere ignorata de absolut toti cei care le-au urmat.
Dar Firea in loc sa faca ce trebuie, scrie scrisori alandala


  • „Situatia financiara a Capitalei este pusa in pericol azi de decizii luate acum 16-17 ani, cand primari erau domnii Traian Basescu si Adriean Videanu. Pe scurt, noi toti bucurestenii trebuie sa-i platim omului de afaceri Costica Constanda 115 milioane de euro, in urma unei decizii definitive pe care a obtinut-o in instanta, legata de Parcul Bordei si Cartierul Francez. O suma uriasa de care nu dispunem..." 
  •  În aceste condiții, vă adresăm rugămintea să analizați și să dispuneți măsurile necesare pentru soluționarea acestei situații 
  • - fie prin majorarea sumelor defalcate din unele venituri ale bugetului de stat pentru echilibrarea bugetelor locale, pentru plata cheltuielilor curente și de capital ale Municipiului București, prin alocarea din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului, a sumei de aproximativ 98 milioane euro, necesară pentru stingerea datoriei către Costică Constanda (conform prevederilor art. 29 din OUG nr. 83/2014 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2015, precum și alte măsuri în domeniul cheltuielilor publice) 
  • - fie prin majorarea plafonului de garantare a împrumuturilor, astfel încât Municipiul București să se împrumute pentru acoperirea cheltuielilor de investiții, conform prevederilor legale în vigoare, urmând să achite din sumele alocate de la bugetul de stat datoria către Costică Costanda (conform Legii nr. 238/2019)
Problema e ca, fiind o idioata notorie, Firea nu a înțeles poate că scrisoarea trebuia adresată președintelui instanței municipiului București deoarece Codul de Procedură Civilă prevede că orice executare silită poate fi suspendată pentru motive temeinice în urma unei cereri adresate instanței competente și nu președintelui României, al Camerei Deputaților, al Senatului, premierului și ministrului de Finanțe.
Asa ca asta e, acum Primaria e buna de plata, ghinion ...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu