duminică, 3 septembrie 2023

Perioada de mercato estival la final

Incluzând chiar și cifrele amețitoare aruncate pe piață de către noii jucători arabi care cu miliardele de petrodolari au depășit orice închipuire de om normal ( vezi contractul Neymar ) , cele mai scumpe 10 transferuri din vara lui 2023 au fost, culmea, între europene : 
  1. Declan Rice - 116,6 milioane € - de la West Ham United la Arsenal 
  2. Moises Caicedo - 116 milioane € - Brighton -> Chelsea 
  3. Jude Bellingham - 103 milioane € -  Borussia Dortmund -> Real Madrid 
  4. Harry Kane - 100 de milioane € -  Tottenham -> Bayern Munchen 
  5. Josko Gvardiol - 90 de milioane  € - RB Leipzig -> Manchester City 
  6. Neymar - 90  milioane € -  PSG -> Al Hilal  
  7. Kolo Muani - 90 milioane de € - Eintracht Frankfurt -> PSG 
  8. Kai Havertz - 75 milioane de € -  Chelsea -> Arsenal 
  9. Rasmus Hojlund - 75 de milioane € - Atalanta -> Manchester United
  10. Dominik Szoboszlai - 75 de milioane € - RB Leipzig -> Liverpool
Comparațiile nu prea își au rostul, a fost vorba de ambițiile unor cluburi ( sau patronilor acestora ex: Chelsea )  sau de alegerile jucătorilor în cauză.
Ca de obicei  Dortmund și-a umflat conturile cu alt transfer de top vânzându-si perla la Real , tot ca de obicei  Guardiola & Klopp  nu s-au aruncat prea tare dar au cumpărat calitativ,  spre deosebire de Boehly,  american care se pricepe la fotbal ca vaca la Kant...dar are miliarde.
În rest nu prea mai avem ce comenta în afara faptului că suma pentru Jude ar acoperi lejer loturile primelor trei clasate superligii farsei dâmbovițene deci pe final, remarc doar discursul ex-regelui-patron-antrenor Gică 

Noi, în România, suntem zero. Bugetele noastre nici nu contează sunt infime comparate cu potențialul și populația tarii. Să nu uitați un lucru, succesul aduce fericire, în momentul de față românii sunt suparați. Important e ca cei de sus să găsească soluții foarte viabile, prin care sportul să progreseze și să ajungă iar sus 

Eu zic că important ar fi ca patronii de cluburi ca el să bage mâna mai adânc în buzunar sau să se lase. Bugetul țării ( și așa deficitar ) nu e pentru îngrășat portofelele unora din fotbal.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu