joi, 30 martie 2023

Greu de tot la protestele fără epoleții de serviciu, băiețași pluseristo-reper-iști & "Corupția ucide"

Unii retardați fără creiere, ca altfel nu pot să le spun, din Ministerul Justiției ( încă nu e clar , cine anume ?! ) s-au gândit să resusciteze la Senat în 2023 ideile lui Dragnea din 2017 despre dezincriminarea abuzului și neglijenței în serviciu sub pragul de 250.000 de lei, deci imediat USR, Reper & "Corupția ucide" au chemat poporul la ample proteste  și "rivuluție" în Piața Victoriei.

Astfel drulăiașii revoluționari visând la multe sute de mii ca la Paris au strâns cam 200 de amatori care și-au făcut câte o poză pentru Meta cu starbucks-ul într-o mâna și colegii de partid alături...




Problema pe care o omit micuții agitați de mai sus, presa de partid plus Tudorică zece care-i si întrece e una foarte simplă.

Daca în 2017 era vorba de salvarea lui Dragnea, acum  treaba e mult mai grea. Există un jalon din PNRR care cere să se pună în acord Codurile penale cu deciziile CCR și una din decizii este să existe un prag în lege. Altfel legea poate fi atacată iarăși la CCR și exista riscul de a se pierde banii din PNRR. Simplu.

Dar într-adevăr, pragul nu e ușor de stabilit, deci să sperăm că deputații ( Camera e forul decizional ) au creierele la locul lor.

„Am luat act de răspunsul Ministerului Justiţiei la solicitarea pe care am făcut-o şi de propunerea privind instituirea unui prag de 9 mii de lei în ceea ce privește abuzul în serviciu." - Ciolacu

Oricum am observat ca fără contribuția băieților cu epoleți, e tare greu la deal cu protestacii mici, copilași salvatori.

Si totuși, cine anumee din Ministerul Justiției scos din mânecă cei 250,000 ? Fiindcă dacă se află numele, vom ști un agent de influență al serviciilor. Ai cuvântul, Predoiu Catalin...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu