miercuri, 22 martie 2023

Decizia UEFA suflă în pânze extremiștilor ? UPDATE de la F.R.F. : un fake news maghiar

O decizie ireala & absolut halucinantă ieri, prin care UEFA a hotărât să permită maghiarilor să afișeze harta Ungariei Mari la meciurile echipei naționale nu poate fi  nimic altceva decât o imbecilitate istorică venind din partea unor  angajați cretini sau direct interesați politic de a provoca fanii de pe stadioane. 
„Ungaria Mare” este o idee politică revizionistă care presupune ca Ungaria să revină la frontierele avute înainte de 1918 sau ca maghiarii din țările vecine să reintre în sfera de influență a Budapestei, harta Ungariei Mari cuprinde și o parte a Transilvaniei, dar și regiuni din Slovacia, Croația, Serbia, Ucraina și Slovenia
Aici ar fi momentul să subliniez ca Aleksander Čeferin ( foto ), președintele UEFA, e un avocat sloven 
Drept pentru care sper ca fanii Serbiei, "vecine si pretine" cu Slovenia, sa afișeze si ei același gen de steag "istoric", de ce nu, chiar al Iugoslaviei Mari și atunci m-ar distra sa vad reacția  UEFA  care oare admite sa introducă politicul în fotbal ? 

UPDATE  FRF

FRF a solicitat forului de la Nyon punctul de vedere oficial cu privire la anunțul Federației Maghiare de Fotbal. Ca urmare a răspunsului primit de la UEFA, facem următoarele precizări: 
  • UEFA nu a autorizat și nu va autoriza afișarea simbolurilor menționate de Federația Maghiară de Fotbal la meciurile organizate la nivel European. 
  • Considerăm că Federația Maghiară de Fotbal a greșit făcând anunțul respectiv întrucât afișarea acestor simboluri reprezintă o abatere de la prevederile Regulamentului Disciplinar UEFA (mesaje cu conținut provocator și/sau politic), iar FRF va sesiza cu siguranță comisiile disciplinare, dacă va fi cazul. 
  • Federația Română de Fotbal amintește că revizionismul nu este acceptat în fotbal și are încredere în comisiile disciplinare UEFA că vor sancționa afișarea acestui simbol cu potențial de incitare la ură și violență la meciurile din competițiile europene.
Bref :  încă o dezinformare jenanta a maghiarilor...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu