vineri, 10 martie 2023

Circul Burleanu revine & Sepsi - FCU Craiova se rejoacă : rasism - nu, xenofobie - da ?

Meciul Sepsi - FCU Craiova fusese întrerupt de arbitru din pricina scandărilor xenofobe apoi omologat cu 3-0 la masa verde , dar ieri Comisia de Recurs a anulat verdictul inițial al Comisiei de Disciplină, motivând în baza punctului 5 din legea 7(  Legile jocului )  care arată așa 
„Un joc oprit definitiv trebuie să fie rejucat, cu excepţia situaţiilor în care regulamentul competiției sau organizatorii dispun altfel”. 

Practic, din motivarea deciziei Comisiei de Recurs rezultă că regulamentele FRF nu prevăd întreruperea meciului ca urmare a unor scandări xenofobe fiindcă Regulamentul nu permite întreruperea meciului decât pentru scandări de rasism.
Evident că din punct de vedere strict sportiv rejucarea este decizia corecta dar... 
...dar oare este și logică ? 
Unde e logica dacă „Afară, afară cu ungurii din țară!” este permis dar „Afară, afară cu negrii ( sau vietnamezii, arabii, etc ) din țară!” - nu ? 
Mesajul transmis de Burleanu & Co către suporteri este unul singur : se încurajează mârlănia și mahalaua în tribune fiindcă nu e nicio deosebire între scandările antimaghiare și înjurăturile din Giulești la adresa Cristinei Neagu. 
Bref : vorbim despre o degradare dezgustătoare a ideii de suporter. 
Urmarea ? Antal Arpad, primarul din Sfântu Gheorghe, a anunțat că va sesiza „forurile competente ale FIFA & UEFA” cu privire la decizia Comisiei de Recurs în legătură cu meciul dintre Sepsi și U Craiova 1948 și a acuzat Federația Română de Fotbal că „încurajează manifestările xenofobe pe stadioanele din România” 
E foarte bine, cred, mai află și nea Giani Infantino cu ce specimene stă la masă.
Dar bancul final e și mai mișto : se pare că rejucarea este programată pe 15 sau 16 Martie la Sfântu Gheorghe și cred că știm demult ce se întâmplă acolo  în fiecare an pe 15 Martie ...
Ria, Ria, Hun-gá-ria !






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu