duminică, 5 martie 2023

Autorul SF Harry Sussex spune ca "nu era neapărat de acord" cu războiul din Afghanistan

“Așadar, erau mulți dintre noi care nu erau neapărat de acord sau dezacord, dar făceai ceea ce ai fost instruit să faci, făceai ceea ce ai fost trimis să faci„ - Guardian

În timpul unei conversații transmise live cu terapeutul Gabor Maté,  Harry a discutat despre stagiile sale militare din Afganistan emițând  printre altele și chestia de mai sus.
Evenimentul a fost organizat de editorii Random House ca " o explorare a călătoriei lui Harry de la traumă la vindecare"  iar Maté este un medic canadiano-maghiar în vârstă de 79 de ani, a cărui carte, The Myth of Normal, abordează „traumă, boală și vindecarea într-o cultură toxică".
N-ar fi prea multe de adăugat la ultima prostie emisă de băiatul care, după ce se lăudase că a ucis 25 de talibani, acum afirmă că de fapt el nu era de acord, dar ce să-i faci, datoria...
Maté evident că nu i-a pus cea mai simplă întrebare : dar de ce te-ai dus gogule în Afghanistan, erai Prinț de Coroană, te-a forțat careva sau te plictisiseși de gagicile din pub-urile Londrei și ți se făcuse de nițică acțiune ? 
Dar de ce să-și mai bată "terapeutul" capul , el  era plătit doar ca sa facă reclamă unei cărți SF.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu