joi, 6 octombrie 2022

România va prinde Crăciunul în Schengen ?

„De 11 ani, 2 țări europene pe care românii le tratează cu respect îi umilesc sistematic, blocând aderarea la Schengen. Și asta deși companiile lor au afaceri uriașe în România și dețin o bună parte din sistemul bancar și de asigurări (..) Ei bine, își asumă cineva că pot apărea curente anti-UE, anti-comunitatea europeană, care să primească vânt în pupă în cazul în care României îi este refuzat din nou accesul în Schengen?"
Era vorba de Finlanda si Olanda, tari care s-au opus non-stop admiterii in Schengen dar acum, ajuns in P.E. , cațavencul PNL a afirmat de vorbă cu niște reșapați de presa, labe unu tv,  ca a discutat el cu delegații finalndezi si situația ar fi schimbată, totuși cu Olanda încă nu ii e nimic clar 

„Premierul Rutte a afirmat că, în cazul în care Franța și Germania vor susține aderarea, el nu se va opune, că până acum s-a opus doar la înțelegere cu statele respective. Acum avem cele două state care și-au exprimat clar poziția pro România în Schengen. Nu cred că Mark Rutte mai are vreun motiv să se opună, pentru că ar fi de-a dreptul sfidător și ar fi o jignire pentru poporul român” 

Prima faza misto e ca Olanda s-a opus pană acum in înțelegere cu marea noastră amica Franta 
A doua : ar fi sfidător, parol ? Si daca Mark Rutte prefera sa nu supere "partidulețul" Uniunea Creștină, de extremă-dreapta, care e total împotrivă si cu care guvernează într-o coaliție de patru partide, ce te faci gogule , pe unde mai scoți cămașa ?
Schengen e inca departe, nu vindeti pielea ursului care este bine merci in pădure...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu