joi, 7 iulie 2022

Nimic despre Nadal, astăzi despre Halep și...Țiriac

Nu, nu mă duc la finală. M-aș duce cu plăcere pentru Simona, dar nu sunt de acord cu faptul că organizatorii nu i-au lăsat pe ruși și pe bieloruși să joace. N-au nicio vină sportivii, nimeni nu vrea război, nici ei nu vor, nici noi. Mi s-a întâmplat și mie în 1960 treaba asta și n-o să uit niciodată” - Ion Țiriac, la GSP

Țiriac, vechi vânător de mistreți și fuste, a reluat gogoașa :  în 1960, pe când era component  naționalei de hochei care trebuia să participe la Jocurile Olimpice de iarnă din SUA, de la Squaw Valley, România a boicotat evenimentul.  Ajuns la o vârstă la care minciuna poate fi lesne deghizată în senilitate, ar fi momentul să i se reamintească cum nu SUA a interzis participarea țărilor comuniste ci chiar ele au boicotat Olimpiada fără vreun motiv serios sau sustenabil.
Revenind la Simona, la nici 24 de ore distanță va juca semifinala pe Central, sarcina ei este azi mult mai grea, Rybakina posedând un serviciu devastator. Să speram că nu va mai apărea vreun black-out ( și ieri a avut unul de la 5-1 în setul doi, ajunsese la un pas de 5-5 ! ) și... baftă, acum orice este posibil !
Totuși, în final doar două vorbe despre "eroul" Nadal. Ieri când am văzut că ibericul cere o pauză medicală la 1-1 la seturi , declarând o "accidentare",  i-am spus cuiva cu care vorbeam :  atenție mare fiindcă meciul se va duce iarăși în 5 seturi. Guess what,  fix așa a fost...
Ce vreau să spun e doar atât : accidentat sau nu, multi-înțepat sau nu, jucând intr-un picior sau nu,  nu e vina lui Nadal  dacă tinereii ăștia nu sunt în stare să-l bată.
Altfel, Nadal va apărea și mâine întreg, vesel și în mare formă fără niciun beteșug fiindcă medicina face minuni. Va fi oare și Nick Kirgyos la fel de sufletist în fața lui...?!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu