vineri, 29 iulie 2022

Iohannis despre scandalul "Orban Viktor - rasism" și poziția UDMR & Hunor Kelemen

  • „Noi ( ungurii ) nu suntem o rasă mixtă...și nu vrem să devenim o rasă mixtă” - Orban Viktor la Tușnad, adăugând că țările unde europenii și non-europenii se amestecă nu mai sunt națiuni.
  • „Amestecul interrasial, relațiile dintre persoane sunt o chestiune privată în lumea civilizată, nu un subiect politic al partidelor, nu e un subiect ce ține de funcționarea societății și nu e un subiect de stat. Dacă se poate spune așa, este o chestiune de suflet” - Hunor Kelemen 

Long story short : după ce liderii UDMR au băgat capul în nisip câteva zile, a ieșit șogorul Hunor bacsi în presa maghiară ca să explice națiunii - ( maghiare - căci în Romania nu era nebun să spună așa ceva ) - ce lider sufletist și delicat are.  
Șeful statului, Iohannis a cerut astăzi clarificări UDMR, a cărei conducere a aplaudat discursul lui Orban: 

"Eu cred că este nevoie de clarificări publice din partea UDMR, fiindcă la acel eveniment a fost prezentă o parte semnificativă din conducerea UDMR. Nu îşi doreşte nimeni să provoace o criză guvernamentală pentru că un înalt demnitar străin a avut un discurs eronat, dar nu putem să ne facem că acele lucruri nu au fost spuse, cum nu putem să ne prefacem că acele lucruri spuse nu au fost aplaudate  "

În mod curios, coaliția, care prin Ciucă  și Ciolacu  condamnaseră rasistul maghiar,  a înghițit rahatul UDMR-ist...până acum. 
De ce, numai ei știu, dar să vedem urmările, mizeriile UDMR s-au cam tot adunat...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu