joi, 9 aprilie 2020

Nazat girat by Cristoiu : doi fani ai ideilor naziste tip Vintilă Caftangioglu aka Horia ?

Bloggerul Cristoiu ( aka Coroiu ) il publica pe un individ Nazat Marian, ex-procuror pare-se, care face apologia unui intelectual Vintilă Horia  ( nascut Caftangioglu  1915 - 1992 ).
Cititorii blogului pot invoca scuza ca habar nu au cine a fost Vintilă Horia, scuza de care insa Coroiu si Nazat nu se pot prevala.

 „Germania lui Adolf Hitler este o valoare asemănătoare, ca forță și întindere, religiei în Evul Mediu sau artei în timpul Renașterii. Acest «homo europaeus», cel dintîi dintre cei mai mari, acel ce s-a încumetat să distrugă o prejudecată și să dovedească, cu strălucite argumente, forța nepieritoare a Europei, este Adolf Hitler. Discursul său este acela al veacurilor care vorbesc încă de pe turlele catedralelor și al basilicelor, din fundurile bibliotecilor și al muzeelor și de pe culmea aceea de umanitate care se numește europenism" ( Sfarmă-Piatră, nr. 304, miercuri, 17 decembrie 1941 )


Ok, cunosc contra-argumentele gen : a fost condamnat de bolsevici, etc, etc, insa ideea este ca nu bolsevicii i-au pus pistolul la tampla obligandu-l sa scrie elogios destui ani, in presa legionara, despre Germania & Adolf Hitler care in perioada  respectiva se ocupau cu...Holocaustul. Treaba cu "exilul" pe ruta deja traditionala pentru orice nazist dupa 1945 America de Sud - Spania, e praf in ochi.
Sunt Cristoiu si Nazat fani ai nazismului ? Probabil ca nu.
Sunt cei doi tampiti atunci cand publica asa ceva ? Probabil ca nu ( dar nu mi-e foarte clar ).
Dar cu siguranta sunt niste jeguri morale...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu