sâmbătă, 25 aprilie 2020

Dr. Rafila: „Legea vaccinării este absolut necesară. Din toamnă vom co-exista cu două virusuri care produc infecţii”

  • "Legea vaccinării este absolut necesară. A stat prea mult timp în Parlament fără să existe o decizie finală. În momentul de faţă ea a fost aprobată de Senatul României, a fost adoptată de Comisia de Sănătate a Camerei Deputaţilor. Este momentul ca ea să fie adoptată de plenul Camerei Deputaţilor" 
  •  "În perioada toamnei vom co-exista cu două virusuri care produc infecţii respiratorii serioase. Este vorba despre noul coronavirus, care va continua să circule şi în toamnă ; este vorba despre virusurile gripale. Ambele tipuri de virus se transmit exact pe aceeaşi cale, produc infecţii pulmonare, iar măsurile de prevenţie generală sunt simetrice...(...) şi atunci vaccinarea antigripală este cu atât mai mult recomandată, pentru că practic elimină una dintre cele două ameninţări"
Total de acord cu dr. Rafila dar exista doua mari probleme

  1. Prima : anul trecut, prin toamna, au existat probleme majore in procurarea vacccinurilor de pe piata libera ( nu se stie de ce dar au fost aduse foarte tarziu ). Cu mari eforturi si destula sansa am reusit sa le iau de la Catena cu programare si rezervare, etc. De la stat, ca in fiecare an, a fost imposibil, pe medicii de familie nu i-a interesat sau daca, foarte tarziu, au primit cateva le-au folosit pentru rude. Cum va sta situatia in toamna lui 2020 in plina lupta cu pandemia coronavirus  ? Predictie : haos  total. 
  2. A doua : pretul. Ca individ care am cumparat constant Vaxigrip / Influvac pot sa va spun cifrele 2017 : 35 lei, 2018 : 45,  2019 : 52, 2020 : ?!... Predictie : daca vor aparea preturile vor fi mult peste 100 lei.
Cam astea ar fi problemele la care nu cred ca ar putea raspunde cineva, dar in niciun caz acum in plina criza coronavirus...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu