duminică, 12 aprilie 2020

Dragi părinți & bunici știm : vremea coronavirusului e dificilă...UPDATE Guvernul studiază o nouă Ordonantă militară


Așa a fost ieri aici la doi pasi, la Piața Delfinului.
Aproape cert e că și astazi va fi la fel, probabil și săptămâna viitoare. Sarbatori, Floriile, Paștele...e de înțeles. In plus, unele obisnuinte se vindeca cu greu, mai ales aceea de a "face" piata si, daca mai e si aproape, trust me, e greu.
Nici perioada orara aleasa pentru protectia celor de varsta a treia ( 11 - 13 ) nu mi s-a parut deloc o alegere fericita, personal as fi optat pentru intervalul 7 - 10 ( vezi UPDATE la final ) ,  accesul in piata in grupuri mici facilitand , iata, cozile enorme.
Shoppingul online poate rezolva multe dar nu chiar totul ( exemplu : imi luam branzeturile exclusiv de la "sibienii" din piata si foarte curand cand se va termina stocul,  la Carrefour-online asa ceva nu gasesc). In plus, pentru destui pensionari cei 20-30 de lei - taxa de livrare - reprezinta o suma pe care nu si-o permit ( e painea lor pe 10 zile, in fond ).
Deci reiau, da, e o perioada grea, nemaintalnita. Dar asa de grea cum este , aceasta e    u n i c a    s o l u t i e.
S t a t i   a c a s a   cat de mult puteti. Doar asa vom trece cu bine, impreuna, peste ea...

UPDATE

 „Înţelegem nevoia oamenilor de a-şi asigura bunurile de strică necesitate, evaluăm în permanenţă situaţia.(...) E importantă o analiză inclusiv referitoare la posibilitatea de a diferenţia un alt interval orar, sau poate chiar a mări, pentru că la începutul intervalului 11.00-13.00 foarte multe persoane vor să iasă la cumpărături” - Bogdan Despescu, secretar de stat în Ministerul de Interne

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu